Tiedostojen lähettäminen sähköpostin liitetiedostoina ei ole järkevää.

Jos tiedosto on vähänkin suurempi on todennäköistä, että vastaanottaja ei sitä saa. Syynä voi olla lähettävän tai vastaanottavan sähköpostipalvelimen määritykset. Ftp-palvelu mielletään usein hankalakäyttöiseksi. Lisäksi Ftp-palvelimen tietoturva on ainakin osaamattomissa käsissä heikko.

Siirto24 on Suomessa tehty, täysin yrityksen tarpeisiin räätälöitävä tiedostojen siirtoon tarkoitettu ohjelma. Se mahdollistaa suurten tiedostojen vastaanottamisen ja lähettämisen helposti ja ennen kaikkea turvallisesti.

Tiedoston vastaanotto tapahtuu samalla periaatteella. Huomaa, että ohjelma ja sen lähettämät viestit ovat täysin räätälöitävissä sisällöllisesti ja ulkoasullisesti. Käyttökielenä on suomi, englanti, ruotsi tai halutessanne joku neljäs vaihtoehto.

Siirto24 ylläpitää kattavaa rekisteriä lähetetyistä ja vastaanotetuista tiedostoista. Muutenkin tietoturva on ollut kantava teema koko ohjelman suunnittelun ajan.

Ohjelman hankkimiseksi on kaksi vaihtoehtoa: sen voi hankkia omaksi (jolloin se asennetaan yrityksen palvelimelle) tai sen voi ostaa palveluna (jolloin tiedostot tallennetaan suomalaisessa palvelintilassa olevalle Suomen IT-ratkaisut Oy:n palvelimelle).

Tiedonsiirto omaksi ohjelmaksi

Pienyritykset (1-10 henkilöä) voivat ostaa ohjelman omaksi verottomaan hintaan 1370€. Tässä perusversiossa kielivaihtoehtoina ovat suomi ja englanti. Hinta sisältää ohjelman ulkoasun muokkaamisen yrityksen ilmeen mukaiseksi sekä ohjelman lähettämien sähköpostiviestien muokkaamisen yrityksen tarpeita vastaavaksi. Ohjelmaan luodaan pääkäyttäjä, joka sen jälkeen voi itsenäisesti luoda tunnuksia yrityksen muille työntekijöille. Hinta edellyttää, että ohjelma voidaan asentaa palvelimelle etänä. Matka- ja muut kulut lisätään hintaan, jos asennus tehdään paikan päällä.

Suuremmille yrityksille räätälöidään tarjous erikseen.

Ohjelma toimii Apache/MySQL/PHP -ympäristössä. Tarvittava ympäristö asennetaan ohjelman asennuksen yhteydessä.

Tiedonsiirto ohjelmapalveluna

Tiedonsiirto-ohjelmaa voi käyttää myös palveluna. Tällöin tiedostot ja sähköpostiviestit lähetetään palvelimeltamme. Muuten ohjelman toiminta ei poikkea omaksi ostetusta tiedonsiirto-ohjelmasta.

Veroton, yrityskohtainen perustamismaksu palvelulle on 150€. Hinta sisältää ohjelman lähettämien viestien räätälöinnin, kattavat ohjeet sekä tunnukset yrityksen pääkäyttäjälle.

Kuukausimaksu on kiinteä ja se riippuu tarvittavasta levytilasta sekä siirretystä datamäärästä.

© Suomen IT-ratkaisut Oy 2021