Suomen IT-Ratkaisut Oy

HRSuunti lomasuunnittelu

                            aurinko.jpg

Hei,

Uutta lomien käsittelyssä:
Aiemmin lauantait ovat kuluttaneet lomapäiviä, eli yksi lomaviikko on kuluttanut kuusi lomapäivää. Uusimmassa yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksessa tähän on tehty muutos. HUOM! Toistaiseksi ei koske Marava tes sopimuksia.
Jatkossa lauantait eivät kuluta lomaa, eli yksi kokonainen lomaviikko kuluttaa viisi lomapäivää.  

Lomat eivät pitene tai lyhene, vaan pysyvät yhtä pitkinä kuin aikaisemminkin, kyse on ainoastaan laskentatavan muutoksesta.

Lomat pysyvät samanpituisina sen vuoksi, että uusien työehtosopimusten mukaisessa 5-päiväisessä laskennassa lomapäiviä kertyy työntekijälle vähemmän kuin 6-päiväisessä laskennassa. 

Aiemmassa 6-päiväisessä laskennassa on työntekijälle kertynyt esim. 30 lomapäivää, kertyy uudessa mallissa työntekijälle 5-päiväisessä laskennassa 25 lomapäivää. Kummassakin laskennassa tämä tarkoittaa viiden viikon lomaa. Lomaviikkojen kokonaismäärä pysyy siis samana.

5 päivän lomakirjauksen saa aktivoitua päälle HRSuunnissa seuraavasti.

1) Perinteisen HRSuunti ohjelman käyttäjät:

5pvä HRSuunti valikko.jpg

5pvä HRSuunti.jpg


2) HRMobin esimiestoimintojen (selainsuunnittelun) asetuksissa:

HRSuuntinet5.jpg

Lomasuunnittelun pohjaksi työntekijätietoihin tulee täydentää lomakauden kertyneiden lomapäivien lukumäärä Ansainta -kenttään. Ansaittujen lomapäivien lukumäärä on saatavissa omalta palkanlaskijalta vuosittain loman ansainta-kaudenkauden päättymisen 31.3. jälkeen, kun lomalaskenta on valmistunut. Pitämättömät vanhat lomapäivät ohjelma huomioi automaattisesti lomasuunnittelussa, mikäli lomasuunnittelua on ollut yrityksen käytössä jo aiempina vuosina.

Lomakuva23.jpg


Mikäli jonkin työntekijän lomasaldo ei ole oikein, on helpoin tapa korjata tilanne seuraavasti:
Kirjaa viimeisimmän (päättyneen) loman ansaintavuoden saldo ja aiemmalta lomavuodelta jääneet pitämättömät päivät yhteensä ansainnaksi ja merkitse Unohda vanhat –valinta. Näin ohjelma unohtaa vanhat mahdollisesti puutteelliset merkinnät vääristämästä lomalaskentaa. 

HRSuunti lomasuunnittelun ohjeen saat helposti luettavaksi tästä. Ohje löytyy myös osoitteesta: https://www.hrsuunti.fi/Ohjeet/Pikaohjeet/HRSuuntiLomasuunnitteluPikaohje.pdf

HRSuunti Net (HRMobi) lomasuunnittelun ohjeen saat helposti luettavaksi tästä.
Ohje löytyy myös osoitteesta: 
https://www.hrsuunti.fi/Ohjeet/Pikaohjeet/HRSuuntiNet-LomasuunnitteluPikaohje.pdf

HRSuunti ohjelman lomasuunnitteluun on mahdollisuus tutustua myös lyhyen ohjevideon avulla: https://youtu.be/6lfIAZnAN1k


Autamme mielellämme mahdollisten kysymysten kanssa.Ystävällisin terveisin,

HRSuunti tuki
Puh. 020 769 4260 | tuki@hrsuunti.fi | www.hrsuunti.fi
 

Tervetuloa tutustumaan Facebook -sivustoomme
Päivitämme siellä mm. uutisiamme sekä vinkkejä käyttäjillemme!

Facebook-logo.png
HRSuunti löytyy nyt myös Instagramista                                                        

 Instagram_logo_2016.svg.png
 
P.s. Lähetämme tiedotteet ohjelmiston nimetyille pääkäyttäjille / kontakteille. Olettehan yhteydessä meihin, mikäli toivotte muutoksia postituslistaamme. Toivomme, että yrityksen sisällä tietoa jaetaan käyttäjille ensisijaisten kontaktiemme kautta.