Suomen IT-Ratkaisut Oy

HRSuunti - työsuhteiden ketjuttaminen ja hallinta

                                                HRSuuntiPallo.png

Hyvä asiakkaamme, 

Olemme huomanneet HRSuunnin tukipalvelussa, että työsuhteen uusiminen on asia, joka herättää eniten pohdintoja ja kysymyksiä. Haluammekin osaltamme olla tämän kanssa apunanne. Alla työsuhteen ketjuttamisesta tarkempaa kuvausta vaihe vaiheelta, ota siis vaikka kuppi kahvia/teetä ja istahda hetkeksi lukemaan :-) . Toivottavasti ohjeistuksemme on apunanne kun asia tulee ajankohtaiseksi yrityksessänne. Meille voitte aina soittaa kun kysymyksiä ilmaantuu.

Työsuhteiden hallinta ja ylläpito on HRSuunti ohjelman toiminnan kannalta tärkeä osa toimintoja. Työntekijän työsopimuksen muuttuessa oleellisesti esim. osa-aikaisesta täysiaikaiseen tai tuntipalkkaisesta kuukausipalkkaiseen, työntekijän työsuhde ketjutetaan, jolloin työhistoria on nähtävissä ohjelmasta tarvittaessa. Samalla työntekijän työaika – ja poissaolotiedot sekä tuntipankki kirjautuvat oikein vuorolistalle ja toteumaan. Työsuhteen kopiointi on hyvä tehdä jo ennen uuden listan suunnittelua, mikäli työsuhde vaihtuu kesken jakson.

Uuden työsuhteen kopiointi aloitetaan vanhasta profiilista,
valitsemalla painike ”Kopioi SAMA työntekijä uudelle työsuhteelle”
Uuden työsuhteen kopiointi.jpg

Ohjelma ohjaa toiminnoissa eteenpäin.

Mikäli työsuhde jatkuu katkeamatta uudeksi työsuhteeksi merkitään vain uuden työsuhteen aloituksen päivämäärä. Mikäli työsuhde katkeaa välillä, kirjataan tuolloin erikseen vanhan työsuhteen lopetuksen ja uuden työsuhteen aloituksen päivämäärät.

Uudistus Palkkaus -välilehden ulkoasussa: Palkkaus välilehden aloituspäivä näyttää nyt aina kyseisen työsuhteen aloituspäivää. Ensimmäisen työsuhteen aloituspäivä näkyy lisätietona sinisellä tekstillä aloituspäivän vieressä, mikäli työntekijällä on useampi kuin yksi työsuhde.
Tämä sininen teksti, ens. työsuhde, on aina ensimmäisen työsuhteen aloituspäivä, riippumatta siitä, onko tt:n työsuhteet katkenneita vai katkeamattomia.
Uusi työsuhteen alkupvä.jpg

Profiilit painikkeen –ikkunassa oleva työsuhteen aloituspäivä on sama kuin Palkkaus –välilehdellä näkyvä aloituspäivä.

Profiilit painike.jpg

Profiilit painike infot.jpg

Huom! Työsuhteen jatkuessa katkeamatta uudeksi työsuhteeksi, työsuhteen aloituspäivää ei tule itse muuttaa Palkkaus -välilehdellä. Ohjelma huomioi aloitus päivästä automaattisesti esim. Sairaspäivän karenssiajan uuden työsuhteen alusta, samoin kuin esimerkiksi Mara-alalla olevan VVP (Vuosivapaapäivä) laskennan karenssin.

Uusi työsuhde on nyt kopioitu uudeksi henkilökortiksi. Työsuhteen järjestysnumero on vaihtunut yhtä suuremmaksi (esimerkissämme työsuhde 3 vaihtunut 4:ksi) 

Uuden työsuhteen järjestysnumero.jpg

Uudelle työvuorolistalle tulevat näin molemmat ”Anna Apuri” profiilit, jolloin työvuorot suunnitellaan oikeille profiileille työsuhteen vaihtoajankohta huomioiden (mikäli listarunko on luotuna jo valmiiksi ennen työsuhteen kopiointia, tulee uusi työsuhde lisätä listalle listansuunnittelijan toimesta)
TSL = Työsuhde loppuu -merkintä kirjautuu päättyvän profiilin viimeisen työpäivän infokenttään. Listan loppupäiville kirjautuu (-) merkinnät, jolloin päättyvän profiilin tuntipankki (mikäli päättyvällä profiililla on tuntipankki valittuna käyttöön) kirjautuu oikein suunniteltujen työvuorojen mukaisesti.

Päättyvän työsuhteen voi merkitä lopettaneeksi esimerkiksi kun päättyvän työsuhteen päivämäärä on ohitettu ja palkka on maksettu päättyvältä jaksolta. Vaikka työsuhde olisi lopetettu, tulee päättyvän työsuhteen toteumat mukaan myös palkkaraportille, mikäli palkkajaksolla on tehtyjä työtunteja. Palkkaraportilla työsuhteessa on tuolloin merkintä ”Lopettanut”. Lopputilin maksun yhteydessä kannattaa työntekijälle lopettamisen yhteydessä laittaa myös valinta "Ei palkkaa". Tällöin lopettanut ja lopputilin jo saanut työntekijä ei nouse uudelleen normaalin palkka-ajon mukana.

Uusi työsuhde listalla.jpg

Mikäli työsuhteen kopiointi ei onnistu ohjelmassa, on kopioitavassa työntekijän profiilissa virheellistä tietoa, joko esimerkiksi aloituspäivä puuttuu tai profiilissa on virheellinen ketjutus.
Ohjelmassa on raporttityökalu, jolla virheellisiä tilanteita voi purkaa sekä myös korjata esimerkiksi työnsuhteen aloituspäivämäärän. Kyseisen raportin saa ohjelmassa esille kohdasta: Raportit > HR-raportit > Työsuhteiden aloituspäivät.

Irrota II - uusi painike.jpg

Admin -pääkäyttäjän oikeuksilla raportin ylälaidassa on valittavissa "Irrota" painike, jolla virheellisesti yhteen ketjutetut työsuhteet saa purettua toisistaan, jolloin oikeanlainen ketjuttaminen on taas mahdollista. Olettehan yhteydessä tukipalveluumme, mikäli kysymyksiä ilmaantuu!


Voit lukea lisää työsuhteen ketjuttamisesta tästä, tai kopioimalla linkin:
https://www.hrsuunti.fi/Ohjeet/Pikaohjeet/HRSuuntiUusityosuhdePikaohje.pdf


Autamme mielellämme mahdollisten kysymysten kanssa!


Ystävällisin terveisin,
HRSuunti Oy

Tukipalvelumme on avoinna aina arkisin klo 8-16 
puh: 020 769 4260
email: tuki@hrsuunti.fi

P.s. Mikäli et jostain syystä tavoita meitä puhelimitse, voit jättää soittopyynnön myös meille  sähköpostilla tai www.hrsuunti.fi

Tervetuloa tutustumaan Facebook -sivustoomme. 
Päivitämme siellä mm. uutisiamme sekä vinkkejä käyttäjillemme!


Facebook-logo.png 
P.s. Lähetämme tiedotteet ohjelmiston nimetyille pääkäyttäjille / kontakteille. Olettehan yhteydessä meihin, mikäli toivotte muutoksia postituslistaamme. Toivomme, että yrityksen sisällä tietoa jaetaan käyttäjille ensisijaisten kontaktiemme kautta.